FORUMALMANYA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUMALMANYA

2009 Full Program Arsivi, En Yeni Müzikler, Dini Konular, Cep Telefonu Programlari, Edebiyat, Hint Fimleri indir, Crack, Serial, Siyaset, Politika, Aile ve Yasam, Magazin, Insan Sagligi, Egitim ve Ögretim, Küresel isinma
 
KapıAnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 gül tatlisi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Sebahat




Mesaj Sayısı : 188
Yaş : 42
Kayıt tarihi : 30/06/08

gül tatlisi Empty
MesajKonu: gül tatlisi   gül tatlisi Icon_minitimePtsi Mart 09, 2009 12:14 am

gül tatlisi Img_0380
Görüntüsü kadar tadida müthis olan gül tatlisinin yapilisi da cok kolay.Bileniniz coktur bilmeyenlere tarifini vermek istedim dilerseniz tarife gecelim.
malzemeler:
-yarim paket margarin(oda sicakliginda)
-3 yk yogurt
-1 yumurta
-1 sb sivi yag
-1 sb irmik
-1 yk limon suyu
-bir cimdik tuz
-1 paket vanilya
-yarim paket kabartma tozu
-aldigi kadar un
-üstü icin findik
serbeti icin:
-3 sb seker
-3,5 sb su
-4/1 limonun suyu
yapilisi:
serbetimizi 10-15 dk kaynatiyor, icine limonu damlatip bir tasim daha kaynatip sogumaya birakiyoruz.
Un,kabartma tozu ve vanilya haric bütün malzemeleri iyice karistiriyoruz,un,kabartma tozu ve vanilyayi ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu bir merdane ile bicak sirti kalinliginda aciyoruz ve bir bardak yardimi ile kesiyoruz.4 yuvarlak hamuru sadece uclari üstüste gelecek sekilde dizelim,en alttakinden baslayip rulo seklinde sarip ortadan ikiye kesiyoruz,üstlerine findik koyup, firin tepsimize yerlestiriyoruz ayni islemi diger hamurlarda da tekrarliyoruz. 200 Clik firinda üstleri kizarana kadar pisiriyoruz.soguk serbetimizi sicak güllerimizin üstüne döküp (dilerseniz dondurma ile) servis yapabilirsiniz.
gül tatlisi 1221128961img_0342gül tatlisi Img_0340
gül tatlisi Img_0345gül tatlisi Img_0368
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Sebahat




Mesaj Sayısı : 188
Yaş : 42
Kayıt tarihi : 30/06/08

gül tatlisi Empty
MesajKonu: Geri: gül tatlisi   gül tatlisi Icon_minitimePtsi Mart 09, 2009 12:17 am

Sebahat demiş ki:
gül tatlisi Img_0380
malzemeler:
-yarim paket margarin(oda sicakliginda)
-3 yk yogurt
-1 yumurta
-1 sb sivi yag
-1 sb irmik
-1 yk limon suyu
-bir cimdik tuz
-1 paket vanilya
-yarim paket kabartma tozu
-aldigi kadar un
-üstü icin findik
serbeti icin:
-3 sb seker
-3,5 sb su
-4/1 limonun suyu
yapilisi:
serbetimizi 10-15 dk kaynatiyor, icine limonu damlatip bir tasim daha kaynatip sogumaya birakiyoruz.
Un,kabartma tozu ve vanilya haric bütün malzemeleri iyice karistiriyoruz,un,kabartma tozu ve vanilyayi ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu bir merdane ile bicak sirti kalinliginda aciyoruz ve bir bardak yardimi ile kesiyoruz.4 yuvarlak hamuru sadece uclari üstüste gelecek sekilde dizelim,en alttakinden baslayip rulo seklinde sarip ortadan ikiye kesiyoruz,üstlerine findik koyup, firin tepsimize yerlestiriyoruz ayni islemi diger hamurlarda da tekrarliyoruz. 200 Clik firinda üstleri kizarana kadar pisiriyoruz.soguk serbetimizi sicak güllerimizin üstüne döküp (dilerseniz dondurma ile) servis yapabilirsiniz.
gül tatlisi 1221128961img_0342gül tatlisi Img_0340
gül tatlisi Img_0345gül tatlisi Img_0368
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Sebahat




Mesaj Sayısı : 188
Yaş : 42
Kayıt tarihi : 30/06/08

gül tatlisi Empty
MesajKonu: gül tatlisi   gül tatlisi Icon_minitimePtsi Mart 09, 2009 12:23 am

malzemeler:
-yarim paket margarin(oda sicakliginda)
-3 yk yogurt
-1 yumurta
-1 sb sivi yag
-1 sb irmik
-1 yk limon suyu
-bir cimdik tuz
-1 paket vanilya
-yarim paket kabartma tozu
-aldigi kadar un
-üstü icin findik
serbeti icin:
-3 sb seker
-3,5 sb su
-4/1 limonun suyu
yapilisi:
serbetimizi 10-15 dk kaynatiyor, icine limonu damlatip bir tasim daha kaynatip sogumaya birakiyoruz.
Un,kabartma tozu ve vanilya haric bütün malzemeleri iyice karistiriyoruz,un,kabartma tozu ve vanilyayi ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu bir merdane ile bicak sirti kalinliginda aciyoruz ve bir bardak yardimi ile kesiyoruz.4 yuvarlak hamuru sadece uclari üstüste gelecek sekilde dizelim,en alttakinden baslayip rulo seklinde sarip ortadan ikiye kesiyoruz,üstlerine findik koyup, firin tepsimize yerlestiriyoruz ayni islemi diger hamurlarda da tekrarliyoruz. 200 Clik firinda üstleri kizarana kadar pisiriyoruz.soguk serbetimizi sicak güllerimizin üstüne döküp (dilerseniz dondurma ile) servis yapabilirsiniz.
gül tatlisi 1221128961img_0342gül tatlisi Img_0340
gül tatlisi Img_0345gül tatlisi Img_0368
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
gül tatlisi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» tulumba tatlisi
» TULUMBA TATLISI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUMALMANYA :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: