FORUMALMANYA 2009 Full Program Arsivi, En Yeni Müzikler, Dini Konular, Cep Telefonu Programlari, Edebiyat, Hint Fimleri indir, Crack, Serial, Siyaset, Politika, Aile ve Yasam, Magazin, Insan Sagligi, Egitim ve Ögretim, Küresel isinma |
| | gül tatlisi | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Sebahat
Mesaj Sayısı : 188 Yaş : 42 Kayıt tarihi : 30/06/08
| Konu: gül tatlisi Ptsi Mart 09, 2009 12:14 am | |
| Görüntüsü kadar tadida müthis olan gül tatlisinin yapilisi da cok kolay.Bileniniz coktur bilmeyenlere tarifini vermek istedim dilerseniz tarife gecelim. malzemeler: -yarim paket margarin(oda sicakliginda) -3 yk yogurt -1 yumurta -1 sb sivi yag -1 sb irmik -1 yk limon suyu -bir cimdik tuz -1 paket vanilya -yarim paket kabartma tozu -aldigi kadar un -üstü icin findik serbeti icin: -3 sb seker -3,5 sb su -4/1 limonun suyu yapilisi: serbetimizi 10-15 dk kaynatiyor, icine limonu damlatip bir tasim daha kaynatip sogumaya birakiyoruz. Un,kabartma tozu ve vanilya haric bütün malzemeleri iyice karistiriyoruz,un,kabartma tozu ve vanilyayi ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu bir merdane ile bicak sirti kalinliginda aciyoruz ve bir bardak yardimi ile kesiyoruz.4 yuvarlak hamuru sadece uclari üstüste gelecek sekilde dizelim,en alttakinden baslayip rulo seklinde sarip ortadan ikiye kesiyoruz,üstlerine findik koyup, firin tepsimize yerlestiriyoruz ayni islemi diger hamurlarda da tekrarliyoruz. 200 Clik firinda üstleri kizarana kadar pisiriyoruz.soguk serbetimizi sicak güllerimizin üstüne döküp (dilerseniz dondurma ile) servis yapabilirsiniz. | |
| | | Sebahat
Mesaj Sayısı : 188 Yaş : 42 Kayıt tarihi : 30/06/08
| Konu: Geri: gül tatlisi Ptsi Mart 09, 2009 12:17 am | |
| | |
| | | Sebahat
Mesaj Sayısı : 188 Yaş : 42 Kayıt tarihi : 30/06/08
| Konu: gül tatlisi Ptsi Mart 09, 2009 12:23 am | |
| malzemeler: -yarim paket margarin(oda sicakliginda) -3 yk yogurt -1 yumurta -1 sb sivi yag -1 sb irmik -1 yk limon suyu -bir cimdik tuz -1 paket vanilya -yarim paket kabartma tozu -aldigi kadar un -üstü icin findik serbeti icin: -3 sb seker -3,5 sb su -4/1 limonun suyu yapilisi: serbetimizi 10-15 dk kaynatiyor, icine limonu damlatip bir tasim daha kaynatip sogumaya birakiyoruz. Un,kabartma tozu ve vanilya haric bütün malzemeleri iyice karistiriyoruz,un,kabartma tozu ve vanilyayi ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu bir merdane ile bicak sirti kalinliginda aciyoruz ve bir bardak yardimi ile kesiyoruz.4 yuvarlak hamuru sadece uclari üstüste gelecek sekilde dizelim,en alttakinden baslayip rulo seklinde sarip ortadan ikiye kesiyoruz,üstlerine findik koyup, firin tepsimize yerlestiriyoruz ayni islemi diger hamurlarda da tekrarliyoruz. 200 Clik firinda üstleri kizarana kadar pisiriyoruz.soguk serbetimizi sicak güllerimizin üstüne döküp (dilerseniz dondurma ile) servis yapabilirsiniz. | |
| | | | gül tatlisi | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|