FORUMALMANYA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUMALMANYA

2009 Full Program Arsivi, En Yeni Müzikler, Dini Konular, Cep Telefonu Programlari, Edebiyat, Hint Fimleri indir, Crack, Serial, Siyaset, Politika, Aile ve Yasam, Magazin, Insan Sagligi, Egitim ve Ögretim, Küresel isinma
 
KapıAnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 BALKABAĞI TATLISI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Sebahat




Mesaj Sayısı : 188
Yaş : 42
Kayıt tarihi : 30/06/08

BALKABAĞI TATLISI Empty
MesajKonu: BALKABAĞI TATLISI   BALKABAĞI TATLISI Icon_minitimeCuma Eyl. 26, 2008 10:39 pm

BALKABAĞI TATLISI Kabaktatlisi
BALKABAĞI TATLISI


2 Kg balkabağı
2.5 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
*Kabağı iri iri dilimledikten sonra soyup, çekirdeklerini çıkartalım.
*Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğimiz uzunlukta doğrayalım.
*Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizelim.
*Bir gece ağzı kapalı olarak bekletelim.
*Bu bekleme sırasında kabak su salacağından pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
*Geceden beklettiğimiz kabağı orta ateşte yumuşayana dek pişirelim.
*Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de kapağı açık olarak pişirelim.
*Soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
*Üzerine dövülmüş ceviz serpip, servis yapalım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
BALKABAĞI TATLISI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TULUMBA TATLISI
» tulumba tatlisi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUMALMANYA :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: