FORUMALMANYA 2009 Full Program Arsivi, En Yeni Müzikler, Dini Konular, Cep Telefonu Programlari, Edebiyat, Hint Fimleri indir, Crack, Serial, Siyaset, Politika, Aile ve Yasam, Magazin, Insan Sagligi, Egitim ve Ögretim, Küresel isinma |
| | kadayif tatlilari | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Sebahat
Mesaj Sayısı : 188 Yaş : 42 Kayıt tarihi : 30/06/08
| Konu: kadayif tatlilari Cuma Tem. 11, 2008 1:57 am | |
|
|
Kadayıf Dolması
MALZEMELER |
|
Yarım kilo Hastel Çiğ Kadayıf 250 gr tere yağ Kızartmalık yağ Ceviz İsteğe bağlı 5 adet yumurta |
|
HAZIRLANMASI Hastel Çiğ Kadayıflarımızı tereyağımızla bir güzel harmanlıyoruz, harmaladığımız kadayıflarımızdan bir miktar alıp, içine ceviz koyup sıkıca sarıyoruz. Bir yandan yumurtalarımızı bir kapta çırpıyoruz, hazırladığımız Hastel Kadayıflarını yumurtalarımıza batırıyoruz, ŞERBETİ İÇİN ; 3,5 Su bardağı şeker 3 su bardağı su bir kaç damla limon İkisinden biri soğuk biri sıcak olduğundada şerbeti dökülür.
|
|
|
|
Cevizli Kadayıf
MALZEMELER |
|
1 Yufka 1.5 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz 300 gr Hastel Tel Kadayıf 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
ŞERBETİ İÇİN ;
|
4 Su Bardağı Şeker, 5 Su Bardağı Su
|
HAZIRLANMASI Tezgaha yufkayı serin. Cevizden 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yufkanın üzerine serpin. Hastel Tel kadayıfı didikleyip cevizin üzerine yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Rulo şeklinde hazırladığınız yufkayı 1.5 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları yerleştirin. Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip 30 dakika pişirin. Bir kapta şeker ve suyu kaynatın. Şerbetinizi hazırlayın ve soğumaya bırakın. Pişirdiğiniz Hastel kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.
|
|
|
|
Burma Kadayıf
MALZEMELER |
|
1 kg. Hastel Çiğ Kadayıf, 1 kg. toz şeker, 500 gr. Antep fıstığı içi, 600 gr. sade yağ. Not: Malzemeler 1 tepsi / 3 kg içindir.
|
ŞERBETİ İÇİN ; 1 kg. şekere yarım litre su katılır ve karıştırılarak yüksek ateşte kaynatılır. Karışım kaynayınca şerbet hazır hale gelir.
|
HAZIRLANMASI Hastel Çiğ Kadayıf uzun bir tezgahın üzerine serilir. Kenarları düzeltilerek içerisine fıstık içi konulur ve bir taraftan sarılmaya başlanır. İnce uzun şekildeki Hastel Çiğ Kadayıf, yağlanmış tepsiye ortasından başlanılarak dizilir. Daha sonra kadayıfın üzerine sade yağ eritilip dökülür. Dizme işlemi bitince tepsi düşük ateşli fırında 20 dakika (kadayıf kızarıncaya kadar) pişirilir.
Pişirilen Hastel kadayıfın yağı süzülür ve bir başka tepsiye ters çevrilerek konulur. Süzülen yağ tekrar Hastel Kadayıfın üzerine dökülerek 10 dakika (kadayıf kızarıncaya kadar) pişirilir ve kalan yağ yeniden süzülür. Sıcak halde şerbeti üzerine dökülür.Hastel Kadayıf 5 dakika kadar kısık ateşte şerbet ile beraber pişirildikten sonra servise sunulur.
|
|
|
|
Çikolatalı Kadayıf
MALZEMELER |
|
500 gr Hastel Çiğ Kadayıf 250 gr ceviziçi 2 Çorba kaşığı margarin Şerbeti için: 5 Çorba kaşığı bal 1.5 su bardağı su Çikolata Sosu için: 100 gr bitter çikolata 100 gr krema 2 Çorba kaşığı kakao 2 Çorba kaşığı pudra şekeri 1 Çorba kaşığı margarin |
|
HAZIRLANMASI Hastel Çiğ Kadayıfları büyük tepsiye alın. İncecik didikleyin. 2 Çorba kaşığı eritilmiş margarini Hastel Çiğ kadayıfa yedirin. Cevizleri irice dövün. Küçük bir kahve fincanının yarısına Hastel Kadayıfın bir tutamını elinizle bastırıp,sıkıştırın. Ortasına ceviz koyun. Üzerine de kadayıf yerleştirin. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine ters çevirip çıkarın. Kızgın fırında Hastel Kadayıflar kızarana dek pişirin. 5 Çorba kaşığı balı kavanoza koyun. Suyu ekleyin. Kavanozu iyice çalkalayın. Bu karışımı fırından çıkmış olan Hastel Kadayıfların üzerinde gezdirin. Soğumaya bırakın. Bu arada çikolata sosunu hazırlayın. Bunun için de çikolata ve kremayı eritin. Kakao ve pudraşekeri koyup karıştırın. Ocaktan alıp,1 çorba kaşığı margarin ekleyin. Sosa yedirin. Bu sosu Hastel Kadayıfların üzerine gezdirin. Afiyet olsun
|
|
|
|
Fıstıklı Kadayıf
MALZEMELER |
|
1 kg. Hastel Tel Kadayıf, 200 gr. Antep fıstığı içi, 250 gr. sade yağ, 1.5 kg. şeker, 750 gr. su. Not: Malzemeler 1 tepsi / 3 kg içindir. |
ŞERBETİ İÇİN ; 1.5 kg. şeker, 750 gr. su ile kaynayıncaya kadar ocakta tutulur. Kaynara çıktıktan sonra 5 dakika daha pişirilir ve şerbet hazırlanmış olur.
HAZIRLANIŞI Hastel Kadayıflar tel tel kırılarak. Kadayıfların yarısı 150 gr. yağla yağlanmış tepsinin içerisine basılır, arasına fıstık serpiştirilir, kalan Hastel Kadayıflar tepsiye konur. Kadayıfların üzeri aynı büyüklükte bir tepsi ile bastırılarak sıkıştırılır.Hastel Kadayıf fırında kısık ateşte üstü kızarana kadar pişirilir. Üstü pişen kadayıf başka bir tepsi yardımıyla çevrilir, tepsinin kenarlarına 50 gr. yağ damlatılır ve tekrar fırına sürülür. Kadayıfın her iki tarafı da piştikten sonra sıcak olarak şerbeti verilir ve servise sunulur.
|
|
|
En son Sebahat tarafından Cuma Tem. 11, 2008 2:36 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi | |
| | | Sebahat
Mesaj Sayısı : 188 Yaş : 42 Kayıt tarihi : 30/06/08
| Konu: Geri: kadayif tatlilari Cuma Tem. 11, 2008 2:31 am | |
|
|
Kadayıf Böreği
MALZEMELER |
|
250 gr Hastel Tel Kadayıf 1/2 bardak haşlanmış mercimek 1 orta boy soğan 1 dilim peynir (rejimlerde bahsi geçen kibrit kutusu büyüklüğünde bir dilim) 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz 1.5 çay bardağı süt 4 yemek kaşığı yağ |
|
HAZIRLANMASI Bir kapta haşlanmış mercimek, soğan, maydanoz, peynir ve baharatı karıştırın. Başka bir kapta süt ile yağı karıştırın.
Küçük boy teflon tavaya Hastel Kadayıfın yarısını yayın. Üzerine süt-yağ karışımının yarısını dökün. Bir tabak yardımı ile sıkıştırıp mercimek karışımını yayın. Kalan kadayıf ile mercimekleri kapatıp kalan süt karışımını tüm yüzeye boşaltın.
kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakın. Böreğin altı kızardığında (20-25 dakika sonra) tavanın kapağı ya da düz bir tabak yardımı ile böreği alt üst yapın. Diğer tarafı da kızardığında böreğin altını kapatın.
Sıcak servis yapın. |
|
|
|
Kadayıflı Tavuk Göğsü
MALZEMELER |
|
250 grHastel Tel Kadayıf 1/2 bardak haşlanmış mercimek 1 orta boy soğan 1 dilim peynir (rejimlerde bahsi geçen kibrit kutusu büyüklüğünde bir dilim) 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz 1.5 çay bardağı süt 4 yemek kaşığı yağ
|
|
HAZIRLANMASI Bir kapta haşlanmış mercimek, soğan, maydanoz, peynir ve baharatı karıştırın. Başka bir kapta süt ile yağı karıştırın.
Küçük boy teflon tavaya kadayıfın yarısını yayın. Üzerine süt-yağ karışımının yarısını dökün. Bir tabak yardımı ile sıkıştırıp mercimek karışımını yayın. Kalan Hastel Kadayıf ile mercimekleri kapatıp kalan süt karışımını tüm yüzeye boşaltın.
kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakın. Böreğin altı kızardığında (20-25 dakika sonra) tavanın kapağı ya da düz bir tabak yardımı ile böreği alt üst yapın. Diğer tarafı da kızardığında böreğin altını kapatın.
Sıcak servis yapın. |
|
|
|
Muhallebili Kadayıf
MALZEMELER |
|
Yarım kg Hastel Çiğ Kadayıf 125g tereyağı+125g margarin muhallebisi: 1 lt süt 5 yemek kaşığı pirinç unu 2 yemek kaşığı toz şeker şerbeti: 4 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı su birkaç damla limon
ŞERBETİ İÇİN ; Şekeri ve suyu kaynatın. en son limonu ekleyip bir taşım daha kaynatın.Hastel Çiğ Kadayıf sıcak şerbet ılıkken şerbeti Hastel Kadayıfın üzerine dökün. şerbeti döktükten hemen sonra kadayıf tepsisinin üzerine başka bir tepsi kapatın. (böylece kadayıf kurumaz) |
|
HAZIRLANMASI Margarin ve tereyağını eritip ılıtın. ılınan yağı Hastel Kadayıfın üzerine dökün. elinizle kadayıfı aça aça yağın kadayıfın her yanına değmesini sağlayın.Hastel Kadayıfın yarısını elinizle bastırarak orta boy tepsiye yayın.
Muhallebiyi yapmak için sütün içine şekeri ve pirinç ununu ekleyin. telle devamlı çırparak pişirin. arada karıştırarak ılıtın. muhallebiyi tepsideki Hastel kadayıf üzerine yayın.Hastel Kadayıfın diğer yarısını da bastırarak öuhallebinin üzerine serin. bunu 180C'de iyice kızarana kadar pişirin. (iyice kızarmazsa şerbeti dökünce beyaz kalır.)
|
|
|
|
Yufkalı Kadayıf Tatlısı
MALZEMELER |
|
3 yufka Yarım kg Hastel Çiğ Kadayıf 1,5-2 su bardağı dövülmüş ceviz içi 3 yemek kaşığı tereyağı 5 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı su Yarım limon suyu Kaymak |
|
HAZIRLANMASI Şekerle suyu 15-20 dakika kaynatın. Limon suyunu döküp bir taşım daha kaynatın, altını kapatıp ılınmaya bırakın. Hastel Kadayıfı bir borcama alıp elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın. Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine Hastel Kadayıfın üçte birini yayın.Hastel Kadayıfın üzerine cevizin üçte birini serpin. Yufkayı dikkatlice rulo yapıp bıçakla 2 parmak genişliğinde dilimlere kesin. Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağlanmış tepsiye dizin. Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin. (ya da en baştan tereyağını eritip tel tel açtığınız kadayıflara yedirin, daha sonra bu kadayıfları yufkaya serin.) Aynı işlemi diğer 2 yufka için de tekrarlayın.Hastel Kadayıfları önceden ısınmış 200C fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. (iyice kızarmazsa şerbeti döktüğünüzde tatlınız beyaz olur.) Hastel Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerlerine gezdirin. Bir müddet sonra tatlıları dikkatlice ters çevirin. (böylece üstü de şerbeti iyice çeksin.) Kaymakla servis yapın
|
|
|
|
|
Tel Kadayıf
MALZEMELER |
|
750gr.Hastel Tel kadayıf 250gr. tereyağı 300gr. dövülmüş ceviz veya fıstık
ŞERBET İÇİN 6 su bardağı şeker 5 su bardağı su ½ limonun suyu |
|
HAZIRLANMASI Hastel Tel Kadayıfları 6cm uzunluğunda doğrayın. Tereyağını eritip üzerine dökün ve bütün tellerin yağlanması için yağla beraber iyice ovun.
Yağlanmış Hastel Kadayıfı ikiye bölün. Bir yarısını tepsiye yerleştirip sıkıca bastırın. Mesela küçük bir tepsinin arkasını kullanabilirsiniz. Ama püf noktası oldukça sıkı bir şekilde bastırmak.
Bir yarısını iyice presledikten sonra arasına dövülmüş ceviz veya fıstığı serpin (biz ceviz kullandık ama fıstıklı da bir başka güzeldir hatta en güzelidir tabii fıstık sevenler için..).
Diğer yarısını da serpilen cevizlerin üzerine yerleştirip. Tekrar bir tepsi yardımıyla sıkı bir şekilde presleyin. İyice dümdüz olduğundan emin olana kadar yapın bunu oldukça güç sarfediliyor ...
Tepsiyi fırına koyun. Önce üst tarafını kızartın. Üst taraf kızardıktan sonra tepsiyi bir başka tepsiye ters çevirerek diğer tarafını da kızartın.
|
|
|
En son Sebahat tarafından Cuma Tem. 11, 2008 2:33 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
| | | Sebahat
Mesaj Sayısı : 188 Yaş : 42 Kayıt tarihi : 30/06/08
| Konu: Geri: kadayif tatlilari Cuma Tem. 11, 2008 2:32 am | |
|
|
Künefe
MALZEMELER |
|
750 gr. Hastel Çiğ Kadayıf 1/2 kg. künefelik peynir (tuzsuz beyaz peynir - Urfa veya Hatay peyniri) 1 paket margarin veya tereyağı (tereyağı olsa daha iyi olur) (1 paket=250 gr)
ŞERBET İÇİN: 4 su bardağı şeker 2 su bardağı su Üzeri için: fıstık, ceviz (isteğe göre) |
|
HAZIRLANMASI: Tereyağının 2 kaşık kadarını ayrılıp geri kalanı eritilir, bir tepsiye alınmış Hastel Çiğ kadayıfın üzerine dökülüp harmanlanır (bu işleme kırma deniyor) Eritilmemiş tereyağı ile fırın tepsisi yağlanır Hastel Çiğ Kadayıfın yarısı parça parça ele alınarak tüm tepsiye serpiştirilerek tüm tepsi kaplanır
Tepsiyi kaplanmış Hastel Kadayıflar elle bastırılarak teller sıkıştırılır (tellerin sıkıştırıldıktan sonraki hali yarım cm. yi geçmeyecek şekilde olması iyi olur)
Üzerine ezilmiş olan peynir yine aynı şekilde her tarafa serpilir. Peynirin üzerine kalan Hastel Kadayıf aynı şekilde serpiştirilerek kaplanır
Tekrar elle bastırılarak sıkıştırılır. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Künefe fırından çıkmadan şerbeti hazırlanır: Şeker ve su birlikte ocakta kaynatılıp yaklaşık 10 dk kadar kaynatılır, ateşten indirmeden önce birkaç damla limon suyu ilave edilir. Şerbet ve künefe sıcakken şerbet künefenin üzerine dökülür. Dilenirse fıstık veya cevizle süslenerek sıcak sıcak servis yapılır
|
|
|
| |
| | | | kadayif tatlilari | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|