PATLICAN BURGER;
Malzemeler;
1.5 kilo bostan patlıcanı,
1 kilo köftelik kıyma,
1 paket Knor köfte harcı,
1 demet maydanoz,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Sıvı yağ-tuz.
Üzeri için kaşar dilimleri.
Yapılışı;
Bostan patlıcanlarını alacalı soyup,2 parmak kalınlığında halka halka doğrayın.
Patlıcanların üzerine tuz serpip,acısını gidermek için 10-15 dakika bekletin.
Kıymayı,köfte harcı,incecik doğradığınız maydanozlar ve üzerinde yazan su miktarı ile yoğurun.
Patlıcanları yıkayıp,tepsiye dizin.Üzerlerine 1 çay kaşığı toz şeker serpin.
Yoğurduğunuz köfteleri,patlıcanların büyüklüğüne göre yuvarlak olarak şekillendirip,patlıcanların üzerine yerleştirin.
Biber salçasını,1 çay bardağı sıvı yağ,tuz ve su ile iyice karıştırıp,köftelerin üzerinden dökün.
Önceden ısıttığınız sıcak fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkan yemeğin üzerine kalın kesilmiş,kaşar dilimleri yerleştirin.
Servis yaparken,salçalı suyundan eklemeyi unutmayın.