Malzemeler;
- 1 cup ilik su
- 1 cup sut
- 1-2 yemek kasigi sivi yag
- 1,5 tatli kasigi tuz
- 2 tatli kasigi seker
- 4 cup un( ekmek unu tercih edilirse daha iyi sonuc elde ediliyor)
- 2 tatli kasigi kuru maya
- 1 yumurta sarisi uzerine surmek icin ( ertesi gunu pisirdigim pidelere kalan yumurta beyazlarinida kullandigim oldu ondanda memnun kaldim tercih sizin ) yada sulandirilmis 2 kasik yogurt
- susam
- corek otu
(ölcü olarak ,ölcü kabiniz yoksa, biraz kücük bir bardakla ölcebilirsiniz)
once mayayi ilik su icinde eritip kabarmasini bekleyin. Sonra diger malzemelerle hamur elde edilir.
Mayalanmaya biraktigimiz hamur iki katina cikinca ( iki katindan daha fazla kabartmayin) ikiye bolunur. Merdaneyle acilir ve parmaklarla kare kare sekillendirilir. Uzerine yumurta sarisi yada yogurt surulup corek otu susam serpilir. (tahtanizi unlayin ve firina koymadan once bu tahta uzerinde yapisik olmamasina dikkat edin)
Asil onemli nokta burasi ;
Ben normalde pizza tasinin uzerinde pisiriyorum ve tas firin ekmegi gibi oluyor.
Firinimizi normal pisirdigimiz ayardan birazdaha yuksek tutup 20 dakika kadar isitiyoruz. Iyice isinan tasin uzerine tahta uzerindeki pideyi kaydirip pisiriyoruz. Bu tariften 2 tane pide cikiyor. Pizza tasini bulma imkaniniz yoksa tepsinizi firinda iyice isitin ve sicak tepsi uzerine atin pidelerinizi.
Afiyet olsun.