Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUMALMANYA
2009 Full Program Arsivi, En Yeni Müzikler, Dini Konular, Cep Telefonu Programlari, Edebiyat, Hint Fimleri indir, Crack, Serial, Siyaset, Politika, Aile ve Yasam, Magazin, Insan Sagligi, Egitim ve Ögretim, Küresel isinma
Mesaj Sayısı : 89 Yaş : 32 Nerden : Almanya İş/Hobiler : Ögrenci/Kitap Okumak,Satranc oynamak, Müzik dinlemek vs. Kayıt tarihi : 14/06/08
Konu: Kolay ve Lezzetli Kek Tarifleri Salı Ağus. 05, 2008 7:06 pm
Fındıklı Kek
Malzemeler :
4 su b. un
1 p. kuru maya
1 su b. süt
2 çorba k. tereyağı
1 yumurta
1 su b. tozşeker
1 p. vanilya
İç malzemesi için:
1,5 su b. fındık
2 yumurta beyazı
portakal kabuğu
1 çay b. pudra şeker
Üzeri için:
1 çay b. pudra şekeri
reçel
Hazırlanışı :
Unu karıştırma kabına alın. Üzerine maya, toz şeker va avnilyayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açın. İçerisine yumurta, ılık süt ve yumuşamış tereyağını ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur hazır olunca kalıbın boyuna göre hamura kare bir şekil verin. Dİğer taraftan iç harcı hazırlayın. Bunun için; fındıkları iri kırarak bir kaba alın. Üzerine 2 yumurta beyazını, portakal kabuğunu ve pudra şekerini karıştırarak iç harcı hazırlayın. Daha sonra bu harcı hamurun tam uçlarına gelmeyecek şekilde hamurun üzerine yayın ve rulo yapın.Ruloyu kalıbın içine alın. Hamurun üzerinden bıçak ile yarısına incecek kadar derin bir çizgi çekin. Hamuru yarım saat kadar mayalandırdıktan sonra 170 derecede pişirin. Piştikten sonra üzerine reçel şurubu sürüp pudra şekeri eleyerek servis yapın.