FORUMALMANYA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUMALMANYA

2009 Full Program Arsivi, En Yeni Müzikler, Dini Konular, Cep Telefonu Programlari, Edebiyat, Hint Fimleri indir, Crack, Serial, Siyaset, Politika, Aile ve Yasam, Magazin, Insan Sagligi, Egitim ve Ögretim, Küresel isinma
 
KapıAnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 - Adana Tursusu

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Sebahat




Mesaj Sayısı : 188
Yaş : 42
Kayıt tarihi : 30/06/08

- Adana Tursusu Empty
MesajKonu: - Adana Tursusu   - Adana Tursusu Icon_minitimePerş. Eyl. 18, 2008 8:04 pm

- Adana Tursusu Zehra50_Adana_tursusu

ADANA TURSUSU
Malzemeler;

1kilo kirmizi salcalik biber
1 kücük kahve fincani sirke ( ben goruntusu tipki su gibi olan Natuurlijkazijn kullandim)
4 dis sarmisak
1/5demet maydanos
1 tatli kasigi tuz
1/5 cay bardagi siviyag
Kuru nane
aldigi kadar su
Yapilisi';
Kirmizi biberleri bir tepsiye dizip onceden isitilmis ve izgera ayarini actigim 250 c lik firinda kizarip da kabuklari soyulacak kivama gelince firindan alinir ve soguduktan sonra kabuklari soyulur. cekirdek ve saplari cikarilir ve bir tahtanin uzerinde 1-2 cm genisliginde bicakla kesilir ,maydanos da ince dogranir,sarmisak rendelenir.Sirke,tuz,1/3 su bardagi su karistirilir ve tuzun erimesi saglanir.Biberler bir kaba konur ara ara sarmisak ve maydanos ilave edilir,az kuru nane ilave edilir.sirkeli karisim ve siviyag ilave edilip kapagi kapatilir .Mumkunse buzdolabinda saklanir yapilir yapilmaz da yenmeye baslanilabilir.
AFIYET OLSUN!!!
Her yemegin yaninda servis yapilirken kuru nane ile suslenir.Bu tursu kisa surede tuketilmelidir.Buzdolabinda saklanmalidir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
- Adana Tursusu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Adana Mantisi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUMALMANYA :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: