FORUMALMANYA 2009 Full Program Arsivi, En Yeni Müzikler, Dini Konular, Cep Telefonu Programlari, Edebiyat, Hint Fimleri indir, Crack, Serial, Siyaset, Politika, Aile ve Yasam, Magazin, Insan Sagligi, Egitim ve Ögretim, Küresel isinma |
| | Açma Kete | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Sebahat
Mesaj Sayısı : 188 Yaş : 42 Kayıt tarihi : 30/06/08
| Konu: Açma Kete Cuma Eyl. 05, 2008 1:19 am | |
| | Malzeme : |
- 5 su b. un
- yarım p. yaşmaya
- 1 tatlı k. tuz
- 1 çorba k. toz şeker
- 1 su b. süt
- yarım çay b. sıvıyağ
- alabildiği kadar su
İç harcı için: - 2 çorba k. tereyağı
- 1,5 su b. un
- sıvıyağ
İç harcı için:
- yumurta sarısı
| Hazırlanışı : | 5 su b. un karıştırma kabına alınır. Ortası havuz şeklinde açılarak içerisine maya, sıvıyağ ve süt alınır. Toz şeker unun kenarlarına serpilir. ilk olarak havuzun içi karıştırılmak üzere hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur bir süre dinlendirilir. Bu arada iç harç hazırlanır. Bunun için tavaya sıvıyağ alınır. Üzerine un ve tereyağı eklenir. Un helvası yapar gibi karıştırılarak iyice kavrulur. Dinlendirilen hamur 7 bezeye ayrılır. Bezelerin her biri servis tabağı büyüklüğünde açılarak içerisine hazırlanan kavrulmuş un konularak rolu yapılır. Daha sonra gül böreği gibi sarılarak yağlanmış tepsiye alınır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir. |
| |
| | | | Açma Kete | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|