FORUMALMANYA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUMALMANYA

2009 Full Program Arsivi, En Yeni Müzikler, Dini Konular, Cep Telefonu Programlari, Edebiyat, Hint Fimleri indir, Crack, Serial, Siyaset, Politika, Aile ve Yasam, Magazin, Insan Sagligi, Egitim ve Ögretim, Küresel isinma
 
KapıAnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Açma Kete

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Sebahat




Mesaj Sayısı : 188
Yaş : 42
Kayıt tarihi : 30/06/08

Açma Kete Empty
MesajKonu: Açma Kete   Açma Kete Icon_minitimeCuma Eyl. 05, 2008 1:19 am

Açma Kete Acma-kete
Malzeme :


  • 5 su b. un
  • yarım p. yaşmaya
  • 1 tatlı k. tuz
  • 1 çorba k. toz şeker
  • 1 su b. süt
  • yarım çay b. sıvıyağ
  • alabildiği kadar su
    İç harcı için:
  • 2 çorba k. tereyağı
  • 1,5 su b. un
  • sıvıyağ
    İç harcı için:
  • yumurta sarısı
Hazırlanışı :
5 su b. un karıştırma kabına alınır. Ortası havuz şeklinde açılarak içerisine maya, sıvıyağ ve süt alınır. Toz şeker unun kenarlarına serpilir. ilk olarak havuzun içi karıştırılmak üzere hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur bir süre dinlendirilir. Bu arada iç harç hazırlanır. Bunun için tavaya sıvıyağ alınır. Üzerine un ve tereyağı eklenir. Un helvası yapar gibi karıştırılarak iyice kavrulur.
Dinlendirilen hamur 7 bezeye ayrılır. Bezelerin her biri servis tabağı büyüklüğünde açılarak içerisine hazırlanan kavrulmuş un konularak rolu yapılır. Daha sonra gül böreği gibi sarılarak yağlanmış tepsiye alınır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Açma Kete
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUMALMANYA :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: