FORUMALMANYA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUMALMANYA

2009 Full Program Arsivi, En Yeni Müzikler, Dini Konular, Cep Telefonu Programlari, Edebiyat, Hint Fimleri indir, Crack, Serial, Siyaset, Politika, Aile ve Yasam, Magazin, Insan Sagligi, Egitim ve Ögretim, Küresel isinma
 
KapıAnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Peynirli Fesleğenli Ekmek

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Sebahat




Mesaj Sayısı : 188
Yaş : 42
Kayıt tarihi : 30/06/08

Peynirli Fesleğenli Ekmek Empty
MesajKonu: Peynirli Fesleğenli Ekmek   Peynirli Fesleğenli Ekmek Icon_minitimeCuma Eyl. 05, 2008 12:43 am

Peynirli Fesleğenli Ekmek Feslegenliekmek%20(1)
Malzeme :


  • 3 su b. un
  • 1 p. kurumaya
  • ılık su
  • tuz, tozşeker
    Sosu için:
  • 1 tutam taze fesleğen
  • 1 su b. mihaliç peyniri
  • 2 çorba k. dolmalık fıstık
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay b. zeytinyağı
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Üzerine 1 paket kuru mayayı ilave edin. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve toz şekeri ilave edin.Unun ortasını havuz şeklinde açın. Sosu için 1 çay bardağı zeytinyağını,4 diş sarımsak,2 çorba k.dolmalık fıstık fesleğen yapraklarını parçalayıcıdan geçirin. Karıştırma kabındaki unu ortasına açtığınız havuzun içine hazırladığınız sosu dökün. Tüm malzemleri elinizle karıştırarak yoğurun.Hamurun üzerine rendelenmiş mihaliç peynirini ilave edip tekrar yoğurun. Fırın tepsisini yağlayın.Hazırladığınız hamuru fırın tepsisine alın.Elinizle hafifçe bastırarak hamuru yayın.
Hamurun üzerine susam serpin.Hamurun mayalanması için biraz bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Fesleğenin nefis kokusu ile çok lezzetli hale gelen bir ekmek.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Peynirli Fesleğenli Ekmek
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Biberli Zeytinli Ekmek
» peynirli tart

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUMALMANYA :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: